Terug


Allgau, oneindig veel vakantieplezier

Allgau, oneindig veel vakantieplezier Allgau is een streek in Zuid-Duitsland, ten zuidwesten van Beieren, en wordt gezien als een van de mooiste streken van Duitsland.


Allgäu is een streek in Zuid-Duitsland, ten zuidwesten van Beieren, en wordt gezien als een van de mooiste streken van Duitsland. Dit komt vooral door haar veelzijdigheid. U vindt hier namelijk zowel glooiende heuvels met groene alpenweiden als steile bergtoppen, zowel groene bossen als romantische dalen met kristalheldere bergmeren. Het toerisme is al erg lang een belangrijk aspect van de regio en zorgt er dan ook voor dat u als toerist een groot aantal mogelijkheden heeft voor een ontspannende en boeiende vakantie.


it komt vooral door haar veelzijdigheid. U vindt hier namelijk zowel glooiende heuvels met groene alpenweiden als steile bergtoppen, zowel groene bossen als romantische dalen met kristalheldere bergmeren.


Wandelen in de omgeving


In de omgeving vindt u een netwerk van goed bewegwijzerde wandelroutes. Tijdens deze routes komt u langs burchten, kastelen, kerken en kloosters, zodat u niet alleen van de natuur, maar ook van de cultuur kan genieten. Hoger gelegen in de bergen zijn er ook volop wandelwegen te vinden. Voor wie wil wandelen in de bergen, maar de klim naar boven niet ziet zitten, zijn er bergtreinen en stoeltjesliften die u eenvoudig naar boven brengen. Hoe u de toppen ook bereikt, het uitzicht is er adembenemend.


In de omgeving vindt u een netwerk van goed bewegwijzerde wandelroutes. Tijdens deze routes komt u langs burchten, kastelen, kerken en kloosters, zodat u niet alleen van de natuur, maar ook van de cultuur kan genieten.


Voor gezinnen zijn de uitgezette themawegen een aanrader. Tijdens deze themawegen krijgt u inzicht in de geschiedenis en de verhalen over het land, de cultuur, de mensen volk, de flora en de fauna. Voor meer informatie over deze themawegen kunt u contact opnemen met het toeristenbureau van Allgau.

Allgau Toeristenbureau
Allgauer Straβe 1
D-87435 Kempten
Telefoon: 0049 8323 8025931
E-mail: info@allgaeu.de


Hoger gelegen in de bergen zijn er ook volop wandelwegen te vinden. Hoe u de toppen ook bereikt, het uitzicht is er adembenemend.


Waterplezier in de omgeving


De vele meren in het gebied maken dat de watersporter zich ook prima zal vermaken. Zeilen, waterskiën en windsurfen; het is allemaal mogelijk! Voor de beginneling is er een groot scala aan cursusmogelijkheden, om de watersport helemaal in de vingers te krijgen.


Een van de belangrijkste meren in de regio Allgau is de Alpsee. De watertemperatuur van dit meer is gemiddeld 17ºC.


De belangrijkste meren in de regio Allgau zijn de Alpsee, de Grüntensee en de Buxheimer Weiher. De watertemperatuur van de meren is gemiddeld, respectievelijk 17ºC, 21º en 18ºC. Bij de meren bevinden zich toiletten, een kiosk, bootverhuur, een strandbad, vismogelijkheid. Tevens is het mogelijk om er meerdere watersporten te bedrijven.

Bij de Alpsee vindt u watersportschool ‘Oberallgäu’. Hier kunt u leren surfen, varen, zeilen et cetera. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de watersportschool.

Watersportschool Oberallgäu
Am Groβen Alpsee
D-87509 Immenstadt
Telefoon: 0049 8323 52200

Bij de Alpsee vindt u watersportschool ‘Oberallgäu’. Hier kunt u leren surfen, varen, zeilen et cetera. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de watersportschool.


De Allgauer Hoogalpen


In Allgau vindt men het beschermde natuurgebied ‘Allgauer Hochalpen’. Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21.000 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren. In het gebied zijn een veelvoud aan flora en fauna te vinden, zelfs enkele bedreigde soorten. Arenden, marmotten, steenbokken, sneeuwhoenen, waterspreeuwen, u vindt ze allemaal in het natuurgebied.  


Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren. In het gebied zijn een veelvoud aan flora en fauna te vinden, zelfs enkele bedreigde soorten


In de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten, kunt u genieten van mooie schouwspelen in het natuurgebied. Diepe bergkloven en indrukwekkende watervallen vinden dan hun weg door het landschap. De besneeuwde velden maken in deze periode ook weer plaats voor de bloeiende weiden vol kleuren en geuren. Een prachtige gewaarwording!

In de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten, kunt u genieten van mooie schouwspelen in het natuurgebied. Diepe bergkloven en indrukwekkende watervallen vinden dan hun weg door het landschap.


Het is mogelijk om een rondleiding te volgen door het beschermde natuurgebied. Deze wandelingen onder leiding van een gids gaan samen met educatie over de omgeving. Op deze manier kunt u ter plekke kennismaken met de wetenswaardigheden van het landschap en de planten- en dierenwereld. Iedere woensdag wordt de ‘wandelingen naar het rijk van de steenarend’ gehouden. Deze wandeling is erg indrukwekkend en geeft een nieuwe kijk op de steenarend en haar omgeving.   

Iedere woensdag wordt de ‘wandelingen naar het rijk van de steenarend’ gehouden. Deze wandeling is erg indrukwekkend en geeft een nieuwe kijk op de steenarend en haar omgeving.

In het park vindt u tevens een van de beste plekken van het hele Alpengebied om steenarenden te spotten. Dit infostation is gelegen bij het Giebelhaus en is vanaf mei geopend. U vindt hier een tentoonstelling over de steenarend en verdere informatie over de natuur. Men kan er leren van de informatieborden en een educatieve film over de steenarend bekijken. De openingstijden zijn dagelijks van 09.00h tot 17.00h.

Voor meer informatie over het natuurpark ‘Allgauer Hochalpen’ kunt u contact opnemen met het toeristenbureau van de regio Allgau.

Prospektservice Allgäu
Postfach 10 25 29
D- 86 015 Augsburg
Telefoon: 0049 8321 8004 569


In Allgau vindt men het beschermde natuurgebied ‘Allgauer Hochalpen’. Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren.Bad Hindelang, een reuzenspeeltuin voor jong en oudMeer dan de helft van het plaatsje Bad Hindelang behoort tot het beschermde natuurgebied van de Allgäuer Hoogalpen. Het plaatsje is al vele malen gehuldigd en heeft nationale en internationale onderscheidingen ontvangen.

Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven. U vindt hier een geweldige mengeling van entertainment, sport, avontuur en ontspanning. Kinderen kunnen hier al lerende de omgeving verkennen. De zomerrodelbanen in de omgeving zijn erg populair, evenals de avonturenzwembaden in de nabije omgeving.

Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven. U vindt hier een geweldige mengeling van entertainment, sport, avontuur en ontspanning. Kinderen kunnen hier al lerende de omgeving verkennen.

Voor kinderen is er elke dinsdag en donderdag vanaf 14.00h een knutselmiddag in het Kurhaus van Bad Hindelang. Kinderen kunnen hier gratis aan meedoen, zelfs het materiaal is gratis. Naar hartenlust kan men hier knutselen, verven, schilderen en nog veel meer!

Bad Hindelang is al jaren lang tevens erkend als kuuroord. Ook hedendaags kan men ontspanning vinden in en rondom dit plaatsje.

Bad Hindelang is al jaren lang tevens erkend als kuuroord. Ook hedendaags kan men ontspanning vinden in en rondom dit plaatsje. Bad Hindelang wordt zelfs gezien als een van de meest populaire Kneipp-badplaatsen en een kuuroord met een regenererend klimaat. U vindt hier niet alleen Kneipp-kuren, maar ook zwavelkuren, allergiekuren, veenkuren et cetera.  

Toerismebureau Bad Hindelang
Am Bauernmarkt 1
87541 Bad Hindelang
Telefoon: 0049  83 24 8920


Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven.


Kempten, een van de oudste steden van Duitsland


Kempten is de grootste stad van Allgau en behoort tot de oudste steden van Duitsland. De stad, die vroeger Cambodunum heette, omvat nog vele historische overblijfselen uit de tijd van de Romeinen. Deze overblijfselen zijn te bezichtigen in een archeologisch park.

 Het hart van de stad wordt gevormd door de ‘Rathausplatz’ met het raadhuis. Dit raadhuis is gebouwd in laatgotische stijl en nam in 1474 de plaats in van het toenmalige houten raadhuis.

Het hart van de stad wordt gevormd door de ‘Rathausplatz’ met het raadhuis. Dit raadhuis is gebouwd in laatgotische stijl en nam in 1474 de plaats in van het toenmalige houten raadhuis. In het raadhuis zijn mooie houten plafonds te zien. Op het plein vindt u een fontein uit de tijd van de renaissance, ontworpen door de Nederlander Hubert Gerhard. De huizen rondom het plein zullen ook zeker uw aandacht trekken met hun aparte trappenhuizen en gevels.

Een tweede bezienswaardigheid in Kampten is de ‘St. Lorenzkirche’. Deze katholieke parochiekerk werd gebouwd in de periode van 1652 tot 1666 en deed vroeger dienst als kloosterkerk.

Een tweede bezienswaardigheid in Kampten is de ‘St. Lorenzkirche’. Deze katholieke parochiekerk werd gebouwd in de periode van 1652 tot 1666 en deed vroeger dienst als kloosterkerk. De kerk is niet heel hoog, en wordt gekenmerkt door een koepel en twee torens. Binnen in de kerk komen de stijlen uit de renaissance en barok duidelijk naar voren. Het stucwerk en de fresco’s zullen ook zeker uw aandacht trekken.  

Genoeg redenen voor een cultureel bezoekje aan de stad Kempten!

Toeristenbureau Kempten
Rathausplatz 24
87435 Kempten
Telefoon: 0049 0831 2525 530

Binnen in de kerk komen de stijlen uit de renaissance en barok duidelijk naar voren. Het stucwerk en de fresco’s zullen ook zeker uw aandacht trekken.


Terug