Terug

SERFAUS-FISS-LADIS      Logo Serfaus - Fiss - Ladis


In het Oberinntal, vlak voor de Zwitserse en de Italiaanse grens, ligt het zonneplateau Serfaus-Fiss-Ladis. Het skigebied, dat sinds 1999 volledig aaneengesloten is, biedt 185 km piste voor de hele familie.De diversiteit van het gebied en de moderne faciliteiten maken dit gebied tot een belevenis. Voor de niet-skiërs zijn er vele prachtige wandelpaden en is er een sneeuwmobiel die wandelaars naar de mooiste plekken brengt.
Het vernieuwde Funpark is voor de doorgewinterde snowboarders een must. De kleintjes leren skiën in Kinderland waar het elke dag een feest is.Het skigebied is hier vrij sneeuwzeker en is voor zowel beginners als gevorderde geschikt. Na het skieën komt de bruisende après ski hier snel op gang. Voor de après skieërs zijn er dan ook voldoende mogelijkheden op gezelligheid. Zeer populair in de avonduren is ook de verlichte rodelbaan, die u vanaf de piste kunt bereiken en reikt tot aan het dal.

Inmiddels is het Skigebied uitgegroeid tot  de beste en de grootste  van Oostenrijk.


Serfaus, een prachtig autovrij skioord. 


Het autovrije dorp Serfaus ligt op het zonnige hoogteplateau op 1427 meter.
Aan de ongeveer 2000 zonneuren en de  vruchtbare Urgensteinbodem heeft het dorp zijn zogenaamde champagneklimaat te danken.
Het dorp word dan ook het Zonnenterras van Tirol genoemd. 


Vanaf de jaren 1970 werd Serfaus als wintersportoord steeds populairder en er kwamen dan ook steeds meer mensen naar Serfaus. Eerst werd er aan de rand van Serfaus een grote parkeerplaats aangelegd, vanwaar men met skibussen naar de kabelbanen aan het andere einde van het dorp kon reizen. Door de steeds groter wordende toeristenstroom raakten de bussen en de smalle straten van het dorp overbelast. De gemeenteraad nam daarom het besluit tot aanleg van een kabelspoorweg onder de Dorfstraße. Op 14 december 1985 werd de Dorfbahn Serfaus voor het publiek geopend.De Dorfbahn heeft een totale lengte van 1,3 kilometer, telt vier stations en verbindt een parkeerplaats buiten het dorp met het dalstation van de skiliften aan de andere kant van Serfaus.

De gemeente Serfaus heeft heel haar grondgebied tot voetgangersgebied verklaard; de Dorfbahn zorgt ervoor dat men zich ondanks dat toch snel kan verplaatsen in het dorp. Het gebruik van de lijn is gratis.


De Dorfbahn brengt u snel en gemakkelijk naar uw bestemming in het dorp...
De Dorfbahn brengt u snel en gemakkelijk naar uw bestemming in het dorp.
In de winterperiode vindt u vooraan het dorp een kassa Voor de voorverkoop van skikaarten en tickets om met de kabelbaan naar boven te reizen. Deze kassa is bedoelt om de grote drukte bij het station van de kabelbaan te voorkomen.Fiss, van boerendorp tot wintersportoord.Het van oudsher boerendorp rond de kerk is de laatste decennia uitgegroeid tot een modern wintersportdorp waarin de nostalgie nog niet verloren is gegaan. Deze nostalgie is terug te vinden in de authentieke kern met veel Retoromaanse huizen, boerderijen, een veertiende eeuwse parochiekerk.Een aanrader in het skigebied van Fiss is de Frommes abfahrt. Deze 14 kilometer lange afdaling was vroeger alleen voor de goede skiers, maar wordt tegenwoordig geprepareerd, waardoor iedere skier deze afdaling kan doen.


Ladis, een pittoresk plaatsje.
Aan de rand van het zonneplateu ligt het pittoreske Ladis. Het plaatsje is een stuk kleiner dan de naast liggende dorpen Fiss en Serfaus. Het dorp biedt knusse gezelligheid en levendige après-ski.


De belangrijkste bezienswaardigheid van Ladis is de ruïne van de burcht Laudegg, welke dateert uit de 13e eeuw. Deze ruïne is gedeeltelijk gerestaureerd en wordt inmiddels weer bewoond. De burcht  staat op een heuvel boven het dorp. Een andere bezienswaardigheid van Ladis is haar zwavelbron. Deze geneeskrachtige bron werd in 1212 ontdekt en is een geliefd trefpunt voor kuurgasten.
Terug